Νήματα Προσώπου & Σώματος - PDO

nimata-pdo-1Τα νήματα αποτελούν μια νέα και ασφαλή μέθοδο που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος χωρίς χειρουργικό νυστέρι. Αποτελούνται από υλικό που ονομάζεται πολυδιοξανόνη και χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες στα απορροφήσιμα ράμματα στην καρδιοχειρουργική. Τα νήματα δεν απαιτούν γενική αναισθησία και ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρός.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών νήματα είτε για υποστήριξη των ιστών με σκοπό την δημιουργία νέου κολλαγόνου, νήματα με διάφορα μήκη κ είδη προέκτασης που στόχος τους είναι το έντονο αποτέλεσμα lifting, ανόρθωσης κ σύσφιξης. Ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, επιλέγουμε τον ανάλογο αριθμό, τύπο κ συνδυασμό νημάτων που θα εφαρμόσουμε.

Τα νήματα εφαρμόζονται συχνότερα μετά την ηλικία των 30 ετών και μπορούν να προταθούν για περιοχές όπως είναι το πρόσωπο, το περίγραμμα, ο λαιμός, το στέρνο, τα χέρια,  οι γλουτοί, η κοιλιά, οι μηροί και τα γόνατα.

Η εφαρμογή των νημάτων γίνεται στον χώρο του ιατρείου, προηγείται τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας στην αντίστοιχη περιοχή. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους. Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της , το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί. Η τεχνική στηρίζεται στην ενίσχυση του δέρματος με τη δημιουργία ενός πλέγματος κάτω από αυτό και στην στήριξη και ανόρθωση των πεσμένων περιοχών του προσώπου και του σώματος. Τα νήματα τοποθετούνται είτε οριζόντια είτε κάθετα είτε σε πλέγμα ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής. Υπάρχουν νήματα μονόκλωνα, πολύκλωνα, με κώνους cog, στριφτά αλλά και τα εντυπωσιακά νήματα άμεσης ανόρθωσης.

nimata-pdo-2Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Γίνεται μόνο με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας (όπου έχει προηγηθεί) στα σημεία εισόδου των ραμάτων. Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες είναι άμεση. Δεν υπάρχουν επιπλοκές παρά μόνο σπάνια τοπικά φαινόμενα πχ εκχυμώσεις (μελανιές).

Μετά την εφαρμογή τα αποτελέσματα βελτιώνονται ακόμη περισσότερο μέρα με την ημέρα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως μετά την εισαγωγή του νήματος ο οργανισμος αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτό. Το υλικό εξαφανίζεται σε 6-8 μήνες και αντικαθίσταται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη. Το αποτέλεσμα διαρκεί 18-24 μήνες , χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης , που είναι υπέυθυνο για την σύσφιξη και την ανάπλαση της επιδερμίδας. Βέβαια μετά από ένα χρονικό διάστημα 2-3 μηνών, αν θέλουμε και υπάρχει η ανάγκη,  έχουμε τη δυνατότητα να επανατροφοδοτήσουμε την εκάστοτε περιοχή με επιπλέον νήματα.

Εξαιρετικός συνδιασμός είναι η εφαρμογή των νημάτων PDO με υαλουρονικό οξύ για εντυπωσιακό αποτέλεσμα με μεγαλύτερο χρόνο διάρκειας. Επιπλέον η θεραπεία με νήματα μπορεί να συνδυαστεί  με μεσοθεραπείες, botox, peelings, fraxional laser, ραδιοσυχνότητες (RF)  με εντιπωσιακό αποτέλεσμα στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου.

address Αγγελάκη 35, 54621, Θεσσαλονίκη | telephone 2310 221 723 | email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.